fordybelse under pilgrimsturen

De 7 Pilgrimsord

LANGSOMHED

Jeg er som en skildpadde, har ikke travlt. Jeg tager hvert skridt, minut for minut, mærker mine fødder, føler mig rolig. Jeg sanser og ser alt, som er omkring mig. Jeg giver helt slip på at skulle nå noget i en fart.

 
Fordybelse under pilgrimsturen
 

STILHED

Stilheden er min kilde, mit inderste rum. Deri finder jeg al værens urgrund.  Stilheden er som et helligt rum. Alt, som er vigtigt, finder sin form i det uberørte. I stilheden kan jeg høre og sanse det væsentlige. Jeg kan ånde frit, uden bekymring.  

Fordybelse under pilgrimsturen

FRIHED

Jeg er et frit menneske, som er vandret ud for at finde nye livsveje. Hvor fører vinden mig hen? Hvad er det, universet vil, at jeg skal gøre? Kan jeg leve frit uden at være bundet til noget? Hvor vil friheden føre mig hen? 

 
Fordybelse under pilgrimsturen

ENKELHED

Jeg har ikke mange kilo på ryggen. Jeg vil vandre, let og ubesværet. At pakke min rygsæk er et symbol på mine livsværdier. Hvad er det, som virkelig betyder noget i mit liv? Hvad kan jeg undvære? Hvad har jeg ikke brug for? Hvad er absolut mest vigtigt for mig?

 
 
Fordybelse under pilgrimsturen

BEKYMRINGSLØS

Jeg vil vandre som et frit menneske, være let som en gummibold. Glæden synger i mit hjerte. Hvordan kan jeg løfte dagligdagens byrder af mine skuldre? Hvordan kan jeg både være opmærksom på alt, som sker i verden og samtidig være bekymringsløs?

Fordybelse under pilgrimsturen

FÆLLESSKAB

Jeg er aldrig alene på vejen. Altid møder jeg andre, som længes efter det samme som jeg. Vi er fælles om at dele det væsentlige. Uden hinanden overlever vi slet ikke. På vandringen mærker vi, hvad andre betyder for os. Vi lærer at dele livets dybeste gave.

 
Fordybelse under pilgrimsturen

ÅNDELIGHED

Ingen er nogensinde alene. Vi er skabt ud af ånd, båret af ånd. Vi ånder og lever i noget, som er større end os. Selve livet trækker sin ånde i os. Den vandrende er indfoldet i livets store kosmos. Når jeg ser op i mørket og opdager mælkevejen, ved jeg, hvor lille jeg er. Bare en enkelt stjerne på himlen ….