Om os

PilgrimsHuset ejes af folkekirken og drives af en bestyrelse, som består af kirkelige aktører og repræsentanter fra husets frivilligforening. Den daglige drift varetages af et husudvalg og en uundværlig skare af frivillige.

Formålet med PilgrimsHuset er derfor at tilbyde en base for refleksion, fordybelse og ro, at yde sjælesorg og åndelig vejledning, at holde pilgrimsvandringer og kurser og at skabe et åbent, trygt og fælles folkekirkeligt rum for drøftelse af eksistentielle og etiske emner.

Tak til A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, som har skabt det økonomiske grundlag for køb og renovering af huset.

PilgrimsHuset

Ved siden af den smukke Maribo Domkirke og de 600 år gamle klosterruiner ligger PilgrimsHuset – et hus, som er samlingspunkt for både lokale og turister, som kan lide at vandre. Pilgrimsvandring er en gammel disciplin inden for kristendommen, som handler om at vandre. Det handler både om den ydre, fysiske vandring og i ligeså høj grad om den indre, åndelige vandring, vi alle er på igennem livet. Derfor er der ugentlige vandringer med udgangspunkt i PilgrimsHuset i Maribo.

Huset drives på et folkekirkeligt, økumenisk grundlag. Det vil sige, at det er åbent for alle kristne trosretninger, og der er et veletableret samarbejde med Birgitta-klosteret, Domkirken og andre lokale aktører.

Huset rummer en café, et herberg og et informationskontor. Pilgrimshuset er et fredfyldt helle midt i hverdagen, og huset er åbent for alle, hvad enten man er på en religiøs rejse eller ej, og hvad end skal vandre eller bare har lyst til at købe en kop kaffe og hvile fødderne et sted, hvor der er hyggeligt og godt selskab. Man er desuden velkommen til at medbringe sin egen frokost og spise den i Pilgrimshusets café. Med andre ord er PilgrimsHuset åbent for alle folk, der ønsker at lægge vejen forbi.

PilgrimsHuset ligger centralt for flere af de vandreruter, som forbinder smukke naturområder, klostre, kirker og herregårde. Med stor velvilje fra en række fonde og private godsejere er det lykkedes at skabe fantastiske muligheder for at vandre i Lolland-Falsters Stift, enten på egen hånd eller sammen med andre, gerne anført af stiftets pilgrimspræst.

”Fra fordybelse kommer fornyelse” er mottoet for Lolland-Falsters Stift. Derfor har de rekreative oplevelser og religiøs fordybelse et stort fokus. Pilgrimsbevægelsen bygger efter svensk forbillede på de syv såkaldte pilgrimsord:

Frihed, enkelhed, langsomhed, stilhed, bekymringsløshed, åndelighed og fællesskab.

Disse ord rummer det åndelige fokus, der bliver integreret i kroppen, når man vandrer langt.

Danmark har i mere end 1000 år været transitland for skandinaviske pilgrimme, der har vandret mod syd til de store valfartssteder som Jerusalem, Rom og Santiago de Compostela. Den internationale vandrerute, Santiagoruten, går faktisk gennem Lolland-Falster.

Du kan finde denne rute samt mange andre lokale ruter på Pilgrimskortet, som kan købes i Pilgrimshuset eller turistinformationerne i Nykøbing F. og Maribo, eller ved at hente den gratis app Naturlandet.

Translate / Übersetzen